Således er EM 2020 anderledes fra andre slutrunder af sin art

14 august 2019 Anders Lundtang Hansen
Således er EM 2020 anderledes fra andre slutrunder af sin art

EM 2020 kommer til at se lidt anderledes ud, hvilket man kan beskue på godt og ondt.

Fodboldslutrunder har det med at samle mange mennesker både hjemme foran TV-skærmene, på nettet og ikke mindst ude på de stadions, hvor slutrunderne afholdes.

Og sådan kommer det da også til at foregå til EM 2020 til næste år, men det bliver faktisk radikalt anderledes, hvis man ikke lige har fulgt med.

Bare rolig, spillet kommer til at foregå, som du kender der, og her er reglerne ikke anderledes, end hvad de plejer at være.

Men hvor man modsat tidligere blev samlet i én by, hvor slutrunden skulle afholdes, så er det i år fordelt over hele Europa.

Man kan lidt sammenligne det med kvalifikationen, hvor man skiftes mellem at spille hjemme og ude mod hinanden, men i dette tilfælde er det store stadions rundt omkring i hele Europa fra det nordlige til det sydlige, hvor diverse stadions er blevet udvalgt til at afholde kampene.

Derfor skal man ikke samles i én bestemt by, som det ellers har været for vane tidligere, og som man stadig ser det til VM i fodbold og OL, hvor man her næsten opfører hele byer, komplet med stadions til at afholde slutrunderne – hvorefter de ofte forfalder derefter.

Man skulle tro, at det var dette, som havde fået UEFA til at beslutte sig for, at slutrunden skal spilles over hele Europa, men det er faktisk for at forene Europa i fodbold i forbindelse med jubilæet for slutrunden.

Danmark er i den forbindelse også repræsenteret med et stadion, om vi kvalificerer os eller ej, da Parken i København skal lægge græs til en enkelt af kampene.

Og Parken er faktisk blandt de mindste stadions i denne forbindelse, hvilket siger noget om størrelsesomfanget.

Dog kommer det nok næppe til at gavne miljøet, for selvom man ikke bygger hele nye byer, så skal spillere og fans i løbet af kort tid transporteres rundt i hele EU.

Flere Nyheder