Sådan skal herrelandsholdets nye træner forberede sig til det nye job

14 august 2019 Anders Lundtang Hansen
Sådan skal herrelandsholdets nye træner forberede sig til det nye job

Fra sommeren 2020 får det danske herrelandshold i fodbold på A-niveau en ny træner. Han hedder Kasper Hjulmand, og han har lidt af en opgave at løfte foran sig.

Det kom som et chok gennem den danske fodboldverden, og det gav også genlyd ude i resten af verden, at den nuværende danske landstræner for herrene, norske Åge Hareide, forlader jobbet til sommer næste år.

Hurtigt kom det frem for næsten selv de blinde, at det ikke var Åge selv, der havde bedt om den afskedigelse, og han valgte da heller ikke at deltage i det pressemøde fra DBU’s side, hvor man sagde tak for samarbejdet.

Senere kom det også frem, at den nye landstræner bliver en dansker, og det bliver nærmere bestemt Kasper Hjulmand, der tidligere har trænet FC Nordsjælland.

Så spørger de fleste danskere sig måske, der kun perifert følger med i landsholdsfodbold, hvem pokker han er, for det er da ikke et navn på linje med Laudrup eller Schmeichel.

Men sådan tænkte de fleste nok også, da man fandt Åge Hareide i Norge og hev ham til Danmark.

Længe blev der tvivlet på ham, men det viste sig hurtigt, den forholds ældre nordmand tog opgaven til sig og sendte landsholdet til slutrunder, og fik herrerne til at avancere langt opad på verdensrangslisten, og så kan man også godt være bekendt at sige, at det var Åge, der fik Christian Eriksen til at blomstre på landsholdet.

Så fik DBU ny ledelse, og de ville have yngre kræfter til, så trods de fine resultater fra Åges side, så skal Hjulmand overtager posten som landstræner om lige under et år.

Det bliver hårdt for ham at skulle påtage sig en opgave, hvor man fra blandt andet spillernes side har været meget tilfreds med Åges indsats og de resultater, han gav holdet med sig.

Hjulmand er nødt til at træde i karakter hurtigt og vise, at han er opgaven værd – og så skal der komme hurtige og positive resultater derefter.

Flere Nyheder