Sådan kom Liverpool i Champions League-finalen dette år

30 maj 2019 Anders Lundtang Hansen
Sådan kom Liverpool i Champions League-finalen dette år

På lørdag kan engelske Liverpool skrive både lokal og international fodboldhistorie, når de kan lande sig Champions League-trofæet ved at slå Tottenham

Men hvordan gik det egentlig til, at denne engelske klub, hvor de synger, at man aldrig kommer til at vandre alene som en del af deres slogan, nåede hele vejen til finalen?

Det vil vi gennemgå for dig i denne artikel, men bemærk venligst, at vi blot vil tale om de knockout-kampe, der har ledt op til finalen, så hvis du er ude i et læse, hvordan de klarede sig i deres egen liga for at nå til Champions League samt klarede sig i gruppespillet, så skal du søge viden fra andre kilder.

For det var nogle imponerende kampe, vi var vidne til i de sidste kampe såsom kvartfinalen og semifinalerne for både Liverpool og de andre klubber, som der sandsynligvis vil blive talt meget om længe i fremtiden.

I og for sig er denne sæsons Champions League fyldt med imponerende sejre i de døende minutter samt vilde mål, som der garanteret vil blive snakket mangt og meget om i de kommende år, når foldboldfans på tværs af klubinteresser mødes og skal mindes tilbage på flotte slutrunder i Champions League – og det samme gælder med eksperterne.

Så hvordan nåede Liverpool til at skulle spille finale mod Tottenham, der har Christian Eriksen på holdet, her på lørdag den 01. juni?

Som de første slog de mægtige tyske Bayern München ud med de samlede cifre 3-1 i Liverpools favør, selvfølgelig, i 16-delsfinalen.

Bagefter skulle slaget stå mod portugisiske Porto, hvor det næsten endte med en nedsabling på både hjemme- og udebane, da Porto blev slået med det samlede resultat 6-1.

Sidste hurdle inden finalen var mod spanske Barcelona, hvor Liverpool nok vil tale om denne kamp i mange år fremover, da de skulle vende et 0-3 nederlag til en sejr, hvilket da også imponerende endte med at ske, da de sammenlagt scorede fire mål i returopgøret, så de sammenlagt kunne inkassere 4-3 på kontoen.

Og så er det kun Tottenham, der står mellem dem og trofæet i Champions League på lørdag. 

Flere Nyheder