Hvad byder fremtiden på for Jacob Fuglsang?

14 august 2019 Anders Lundtang Hansen
Hvad byder fremtiden på for Jacob Fuglsang?

Mange havde spået danske Jacob Fuglsang til at vinde Tour de France i år. Sådan gik det ikke. Hvad skal der nu ske?

Pludselig var han på mange danskeres læber, også hos dem, der ikke interesserede sig for cykelsport. Han blev synonym med sporten for danskerne, når der skulle fremhæves en enkelt person i hans disciplin, hvor man kendte et navn: Cykelsport = Jacob Fuglsang.

Det er som Brian Nielsen, der hænger sammen med boksning, og selvom Christian Eriksen er den næste store stjerne i landsholdsfodbold og næsten er blevet en legende, så forbinder nok flere danskere herrefodbold med Laudrup-brødrene.

Men vi skal faktisk ikke så lang tid tilbage, før mange stadig huskede cykelsporten for Bjarne Riis, også selvom det hele endte i en skandale mange år senere med, at han fik frataget sin medalje, fordi han indrømmede doping; og hans cykelhold er det heller ikke gået meget bedre med.

Men kig bare på forårets klassiske cykelløb, hvor Jacob Fuglsang i år næsten konstant endte i top tre på podiet og endda hev sejre hjem.

Han gik fra at være et navn i cykelsporten til at være en, de fleste danskere kendte som en kendis på sportsplan.

Dog blomstrede Jacob Fuglsang sent i karrieren, når man måler på andre cykelstjerner. Manden er i 30’erne, og det er begrænset, hvor mange gode år, han har igen – nogle vil endda mene, at han performancemæssigt allerede har peaket.

Så flere cykeleksperter mente også, at dette ville blive Fuglsangs chance for at vinde verdens hårdeste cykelløb, Tour de France, hvor alt ville gå op i en højere enhed for ham, som det nok aldrig ville gøre det igen.

Sådan gik det som bekendt ikke, fa Jacob Fuglsang måtte udgå et godt stykke inde i løbet efter flere styrt og smerter til følge.

Kan Jacob Fuglsang så nå toppen af tinderne i mere end én forstand igen?

Det er svært at sige, da ingen kan gisne om fremtiden, men Fuglsang mener selv, at der er mere i ham – så vi sætter vores lid til ham.

Flere Nyheder