FCK har en gigantisk gæld

14 august 2019 Anders Lundtang Hansen
FCK har en gigantisk gæld

Der er blevet offentligjort en analyse over de klubber med den største gæld i verden, og her er Danmarks måske mest kendte klub at finde: FCK.

Når vi andre skylder penge, så forsøger vi at lave nogle tiltag til, hvordan gælden kan blive betalt af, om det så er med en afdragsordning, lempelse i betalingen, hvis det er mellem private, eller også er man nødt til at erklære sig personligt bankerot.

Har man så også en virksomhed, så kan det komme til at koste dyrt, hvis man hæfter personligt, men så er der også andre sammenhænge, hvor man tænker, om der bliver holdt hånden over folk, eller der er forskelsbehandling.

FCK er nemlig at finde på en liste over de klubber, der har den største gæld, og selvom den danske klub er langt nede på listen, så er det stadig en bemærkelsesværdig høj gæld, vi har at gøre med her.

Der er nemlig tale om hele 1.06 milliarder kroner.

Nu har vi jo at gøre med klub, der trods alt for tiden er ved at kvalificere sig til Champions League og klarer sig godt i den hjemlige liga, så det er nok næppe fordi, at klubben må lukke, fordi der skyldes så mange penge fra klubbens side.

De kan være mellem nogle transferperioder, nogle kunder kan skylde dem penge, og de kan have fået lov til at betale deres gæld til senere, og der er måske sponsorer og lån på vej.

For det skal understreges, at selvom gælden kan lyde høj, hvilket den bestemt er, når man kigger med private øjne, så er det skam ikke ensbetydende med, at klubben ikke kan betale gælden af.

Det ville svare til, at man kigger på din private økonomi, efter du lige har lagt nogle penge til et hus, hvor du har været ude at låne pengene.

I det enkeltstående tilfælde skylder du jo også en hel del penge, men der er jo aftalt en ordning til, hvordan og hvornår den gæld skal indfries – det samme gælder ved FCK.

Flere Nyheder