Det er ikke noget nyt at betale høje priser for sportsfolk
Falder du også ned ad stolen, når du hører, hvor meget man betaler for sportsfolk, når de for eksempel skal skifte til en ny klub? Det er der intet nyt i – tværtimod
Er du også en af dem, der himler med øjnene, når du hører, hvad for eksempel en fodboldspiller bliver betalt nu om dage i er transfervindue, når vedkommende skal fra den ene klub til den næste, og synes du bare, de priser bliver højere og højere?
Så er det altså ikke noget nyt, at man betaler mange, altså, RIGTIG mange penge for sportsfolk, når de skal købes og sælges.
Det skriver Historienet.dk om, hvor de kan hive et eksempel frem fra det gamle Romerrige angående en gladiator.
Hjemmesiden skriver:
“Slaven Scorpus blev en superstjerne, der i løbet af sin 10-årige karriere tjente en sum, der svarer til 100 mia. nutidskroner. Køreren døde 26 år gammel i 95 e.Kr. i en løbsulykke.”
Selvfølgelig kan man sige, at der var markant mere på spil, da hver kamp kunne betyde forskellen på liv eller død, men smag lige på tallet: 100 milliarder kroner.
Det er altså alligevel et beløb, som mange topmoderne og professionelle fodboldstjerner godt nok ville kigge misundelige efter, hvilket nok kun de færreste kan nå at samle ind i løbet af et helt liv – og ham her var kun 26 år, da han døde.
Så kan man sige, at fodboldspillere, for at blive i det eksempel, kun arbejder to gange 45 minutter plus det løse nogle gange om ugen, hvis man ser bort fra træningen.
Men det samme gælder jo gamle de gamle gladiatorer, hvor deres kampe kunne vare i kort eller lang tid alt efter omfanget af kampen – og hvornår modstanderen var slået ihjel.
Som sagt er der her lidt mere på spil, men overordnet set kan man ikke bruge spilletiden som argument.