Danskere ude af Tour de France

26 juli 2019 Søren Black
Danskere ude af Tour de France

Når rytterne i Tour de France kører op ad Champs-Élysées den 28. juli, kommer der sandsynligvis ingen danskere på podiet denne gang. Både Michael Fuglsang og Søren Kragh Andersen er ude af det legendariske cykelløb.

Selvom vi ikke har de store bjerge herhjemme, så har flere danskere alligevel igennem årene klaret sig helt pænt i det store franske cykelløb Tour de France. Men det bliver nok ikke i år, at vi får en dansk rytter at se iført en gul trøje. Ligeledes kommer podiet på Champs-Élysées i Paris heller ikke til at blive domineret af en dansker.

Store smerter i håndleddet

Jakob Fuglsang var Danmarks store håb. Desværre udgik han af cykelløbet efter et styrt på 16. etape tirsdag den 23. juli. Fuglsang styrtede kun 25 kilometer fra mål og lod til at have store smerter i det ene håndled, da han trådte ind i ambulancen. Det er ovenikøbet ikke første gang, at Fuglsang ryger en tur i asfalten. Allerede på første etape var cykelrytteren fra Silkeborg ude for et mindre styrt, der betød, at han på de efterfølgende etaper måtte kæmpe med smerter i knæet. Jakob Fuglsang var på 9. pladsen, inden det endte galt. Han jagtede en forbedring af sit bedste Tour de France-resultat nogensinde, som er en 7. plads i 2013.

Stadig danskere tilbage i løbet

Som om tabet af Jakob Fuglsang ikke var nok, så har rytteren Søren Kragh Andersen også måttet stige af cyklen i dette års Tour de France. Onsdag den 24. juli har danskeren måttet forlade Tour de France på grund af et siddesår. Den danske rytter har kæmpet med problemet igennem længere tid, og efter 17. etape blev smerterne så voldsomme for danskeren, at han måtte opgive at gennemføre cykelløbet. Det er dog stadig muligt at følge et par danskere i Tour de France. Tilbage i løbet er nemlig Magnus Cort, Mads Würtz Schmidt, Michael Mørkøv, Kasper Asgreen, Michael Valgren, Lars Bak og Christopher Juul-Jensen. De ventes dog ikke at få medaljer.

Flere Nyheder