Danske håndboldstjerner på officielt drømmehold

30 maj 2019 Anders Lundtang Hansen
Danske håndboldstjerner på officielt drømmehold

To danske landsholdsspillere på det danske herrelandshold i håndbold er nu at finde på et officielt sæson-hold

Måske kommer det ikke bag på de færreste, at hvis man skulle sammensætte ens favorithold med de bedste spillere på både banen og bænken, der har udmærket sig i denne sæson, så skal der være en dansker med og helst flere, hvis der er retfærdighed til.

Og det er heldigvis, hvad De Europæiske Håndboldspilleres Union, der bliver forkortet til EHPU, netop har gjort.

Havde man regnet med, der måske kun ville figurere en enkelt spiller, så kan vi toppe den med med hele to spillere.

De udvalgte spillere er da også nogle af dem, som de fleste danskere kan huske fra det seneste år, rundt regnet. Der er nemlig tale om den danske VM-helt Mikkel Hansen og ditto Niklas Landin, hvoraf den første som bekendt er angrebsspiller, mens sidstnævnte står på mål.

Det gør de da også på det danske landshold, hvilket man uden større diskussion kan side, var blandt de bærende grunde til, at Danmark gik hele vejen og tog guldet på hjemmebane til VM i håndbold, da det blev spillet tilbage i januar i henholdsvis Boxen i Herning og Royal Arena i København.

Faktisk var Danmark så eminente, at de aldrig tabte en tab, selvom deres kvalitet kunne være svingende fra kamp til kamp.

Men i finalen, som stod mod vort broderfolk i Norge, var der ingen svinger i valsen, da vi ret så sikkert kunne tage gulvet hjem til slut.

Spillerne blev da også efterfølgende behørigt fejrede i både Jylland og i København.

Af andre store triumfer for det danske herrelandshold i håndbold kan nævnes, da vi tilbage i sommeren 2016 vandt OL-guld i Rio.

Nicklas Landin spiller til dagligt i Tyskland for klubben THW Kiel, mens Mikkel Hansen kaster bolde i Paris Saint-Germain.

Flere Nyheder