Dansk bueskytte på vej til OL

08 oktober 2019 admin

Den danske bueskytte Maja Jager kan som den første idrætsudøver herhjemme melde sig klar til OL i Tokyo i sommeren 2020. Det oplyser Danmarks Idrætsforbund (DIF), der snart har endnu flere deltagernavne klar til næste års OL.

Det at skyde med flitsbue er langt fra noget, der kun finder sted i eventyret om Robin Hood. Faktisk er det en sportsgren, der dyrkes så seriøst, at der konkurreres i den til De Olympiske Lege. Og hører du til de mange, der håber at se en dansker få medaljer om halsen, så er det med at lukke op for fjernsynet, når OL i Japan bliver åbnet den 24. juli 2020. Her er danskeren Maja Jager nemlig blevet udtaget af DIF som den første danske deltager, der skal kæmpe om de eftertragtede guldmedaljer.

Ekstra glad for at være med igen

Det er ikke nogen novice, DIF sender til Japan for at kæmpe for de danske farver. Maja Jager har nemlig tidligere deltaget i OL i London i 2012, og i 2013 vandt hun VM i bueskydning. Desværre for den danske bueskytte kiksede hun kvalifikationen til legene i Rio de Janeiro i 2016. Derfor er Maja Jager ekstra glad for igen at kunne kalde sig OL-deltager. Til Ekstra Bladet har hun udtalt, at den gode stemning hun oplevede ved OL i London, helt sikkert også vil være der, når Japanerne åbner for næste års OL.

Bordtennisspiller følger med

Selvom Maja Jager på nuværende tidspunkt er den eneste dansker, der formelt har fået en OL-billet, så er der ikke nogen risiko for, at hun må rejse alene til Japan næste sommer. For en lang række andre sportsudøvere ventes inde længe at få den officielle OL-billet overrakt. Blandt de sikre deltagere finder man eksempelvis Jonathan Groth, der i juni vandt sølv ved European Games. Og der bliver virkelig noget for de danske deltagere at leve op til i Japan. For ved OL i Rio de Janeiro i 2016 kom de danske sportsfolk hjem med ikke mindre end 15 medaljer, det højeste antal siden OL i London i 1948.

Flere Nyheder