Da Åge Hareide blev fyret – hvilket chok!

14 august 2019 Anders Lundtang Hansen
Da Åge Hareide blev fyret - hvilket chok!

De færreste havde lige set det komme, at elskelige Åge Hareide skulle droppes som landstræner for det danske herrelandshold. Hvorfor skete det?

Spillerne havde takket hinanden for en god indsats, og ikke mindst var landstræneren Åge Hareide tilfreds med, at Danmark havde slået Georgien på hjemmebanen og således havde kridtet banen lidt bedre op til, at målet mod slutrunden til EM 2020 kom lidt tættere på.

Som spillerne og trænere så gik hver til sit for at mødes senere, som alle forventede skulle blive under samme forudsætninger, så sprang bomben: Åge Hareide var blevet fyret som landstræner.

Den norske landstræner – der er blevet et endnu større hit i Norge efter hans succes med det danske landshold, der ligefrem oppe nordpå bliver omtalt som “Åges Hold” – var tydeligvis ikke tilfreds med beslutningen, og han valgte da også at blive væk fra en efterfølgende officiel udmelding til et pressemøde.

Hvis man bare har fulgt lidt med i herrelandsholdsfodbold, så vil man bemærke, at det er under Åge Hareide, at specielt Christian Eriksen er bolmstret op og er blevet en stor stjerne ikke bare i udlandet, men virkelig også har fundet sin plads på landsholdet.

Nogle siger endda, at Danmark ikke har tabt en landskamp siden efteråret 2016, hvor Åge Hareide som bekendt har styret posten. Det er måske ikke helt korrekt, men statistikkerne lyver ikke, at under Åge har landsholdet haft vind i sejlene.

Så hvorfor fyre ham?

Meget af det beror på spekulationer, men det, som man dog kan læse sig frem til mellem linjerne, tolke på og regne sig frem til, er, at DBU havde en anden strategi, der ikke omhandlede Åge.

Der skulle nyere kræfter til, efter der kom ny ledelse i DBU, og den gik ikke efter at bruge gamle koryfæer som Morten Olsen og Åge Hareide som landstræner.

Så selvom det er gået godt med Åge, så udløber hans kontrakt til næste sommer.

Det bliver nok en bittersød fornemmelse for alle partner, hvis landsholdet klarer sig godt til EM 2020.

Flere Nyheder