Rekord i dansk spillerhandel

28 juli 2019 Søren Black
Rekord i dansk spillerhandel

Med købet af forsvarsspilleren Victor Nelsson slår FC København noget af en rekord. Der er tale om den største handel nogensinde mellem to klubber i den danske superliga.

Det er ikke en overdrivelse, når man ofte, kalder det fodboldspillere løber med for guldben. Dette er atter bevist med købet af den 20 årige forsvarskaptajn Victor Nelsson, der indtil ud har regeret i FC Nordsjælland. FC København har med en sum på næsten 27 mio. dermed gjort den dyreste handel i Superligaen nogensinde. Og noget tyder da også på, at den unge spiller kan være alle pengene værd. I hvert fald har Nelsson allerede meget erfaring, da han har spillet 90 Superliga-kampe og optrådt 20 gange for det danske U21-landshold. Tidligere har en handel i 2008 af spilleren Jonas Borring mellem OB-FC Midtjylland betydet, at 21 mio. kr. har skiftet hænder mellem to danske Superliga-klubber.

Nødvendigt med en ny forsvarer

For FC København kommer købet af Victor Nelsson på et helt nødvendigt tidspunkt. Klubben på Østerbro har nemlig lige måtte sige farvel til den slovakiske landsholdsspiller Denis Vavro. Slovakken har netop været til lægetjek hos Lazio i Rom, hvor han nu ventes at blive fast mand i den italienske klub. For salget af Denis Vavro har FC København modtaget omkring 80 mio. kr. knap en tredjedel af denne sum er så blevet brugt på at sikre Victor Nelsson en plads i forsvaret hos de regerende danske mestre.

Klar til Champions League

Købet af Victor Nelsson må da nok siges at være et helt nødvendigt træk fra træner Ståle Solbakkens side. FC København har nemlig store ambitioner om at kvalificere sig til Champions Leagues gruppespil, som holdet starter kvalifikationen til i slutningen af juli.  Og lykkedes denne plan for Solbakken, vil han fremover kunne købe mange flere spillere til den pris, klubben netop har måttet betale for Victor Nielsen. UEFA offentlige gjorde nemlig her i foråret, at der i årets udgave af Champions League er en samlet præmiepulje på i alt 15,2 mia. kr., som vil blive fordelt mellem de deltagende klubber i dette års Champions League og UEFA Super Cup.

Flere Nyheder