Matchfixing er stadig et problem i sportsverden

16 august 2019 Anders Lundtang Hansen
Matchfixing er stadig et problem i sportsverden

På trods af øget kontrol, mere overvågning og uafhængige instanser til merkontrol, så oplever man stadig problemer med matchfixing

Man skulle tro, at matchfixing hørte fortiden til eller i sportsgrene, hvor der ikke er lige så høj kontrol – men så også mindre udbytte på metoden – nu hvor sportsgrenene er gået ind i mere regelrette, mere ordnede og og organiserede former.

Det skulle ellers høre de tidlige tider til, men problemer er netop, at som tingene bliver mere organiseret, der kommer foreninger, organisationer, sponsorer og mere til, så er der også et større udbytte at hente ud af matchfixing, end der var tidligere.

Tidligere var for eksempel fodboldspillere nogle, der spillede på deltid og havde almindeligt arbejde ved siden af, men nu er de oppe i næsten milliardklassen, når de handles på tværs af klubber.

Høster klubber store resultater i hjemlige og udenlandske turneringer, så kommer det ikke alene klubben til gode, men det kan også øge turismen i det land, hvor klubben kommer fra.

Derfor er der mange interessenter involveret direkte og indirekte i især de store sportsgrene – og ikke alle har lige rent mel i posen.

Man kan foretage matchfixing for at opnå nogle bestemte sportslige resultater, men ofte er det endelige mål, at man gerne vil hive en stor økonomisk gevinst ud af formålet.

Mere specifikt går matchfixing ud på, at man på forhånd aftaler et resultat af en kamp, hvor man så kan bestikke alt fra dommere til spillere, og så skal tingene ellers se reelle ud, mens kampen foregår, og det skal ikke kunne blive opdaget bagefter.

Dette sker dog i mange tilfælde, og straffen kan være stor, hvis man er involveret i den slags ulovligheder, og de implicerede parter ender ofte med også at blive fyret og få ødelagt hele deres karrierer.

Alligevel ser det ikke ud til at have stoppet begrebet matchfixing.

Flere Nyheder