Finsk jubelrus efter VM-triumf

30 maj 2019 Anders Lundtang Hansen
Finsk jubelrus efter VM-triumf

De finske fans fejrede igennem, efter det stod klart, at Finland havde vundet VM-trofæet i ischockey

Man siger lidt spøgfuldt, at finnerne er dem, der af de nordiske lande er mest reserverede, gemmer sig væk, og er generte af os alle sammen.

Det var dog slet ikke til at se på dem, da landet i søndags på imponerende vis vandt dette års VM i ishockey med en flot finalesejr.

Jubelbrølene fra de finske fans må næsten kunne høres hele vejen fra Oslo til Stockholm og ned til København, for ifølge rapporter gik finnerne helt grassat på den perfekte måde, da det stod klart, at det nordiske land kunne triumfere ved VM-finalen i ishockey i år. 

Ikke alene blev det råbt, skreget og festet igennem på de finske barer, klubhuse og sammenkomststeder i landet, men folket gik også ud og festede til langt ud på natten ved at hoppe i springvand og holde om hinanden, hvoraf de sidste fejringer nok fortsatte videre til de lyse timer.

Det var ikke bare fansene, der var ellevilde over den flotte sejr, for spillerne selv var også helt ekstatiske, da de var undertippede i finalen.

Her skulle de nemlig møde mægtige Canada, hvor ishockey er noget nær religion for dem, men finnerne elsker også ishockey på et helt andet plan, hvis lige overstiger det, vi har i Danmark på nuværende tidspunkt.

Imponerende nok lykkedes det Finland at slå mægtige Canada, og så tilfaldt guldet de blå- og hvid-klædte, hvorefter USA, Rusland og andre mægtige nationer måtte skue langt efter det eftertragtede metal.

Danmark klarede sig også flot i slutrunden, men det kom desværre aldrig i nærheden af at være dem, man favoriserede til at taget pokalen hjem, og de røg relativt hurtigt ud af turneringen.

Det er tredje gang, at Finland vinder VM i ishockey, og det er første gang, det sker, siden 2011.

Flere Nyheder