Åge Hareide sidder ude med en knæskade

05 september 2019 Anders Lundtang Hansen
Åge Hareide sidder ude med en knæskade

Trods et par vigtige forestående landskampe, så vil den nuværende landstræner for herrelandsholdet i fodbold ikke sidder på trænerbanken ved de næste to kampe.

Det danske A-landshold i fodbold står foran to vigtige EM-kvalifikationskampe i denne weekend, hvor de skal mødes henholdsvis Gibraltar og Georgien.

Men spillerne kommer ikke til at møde et af de vigtigste ansigter, som der ellers ville være forventeligt til sådan nogle kampe – eller til officielle landskampe i det hele taget: deres landstræner.

For Åge Hareide må sidde over ved disse to skæbnesvangre kampe, da han har pådraget sig en knæskade, hvilket gør at han ikke er i stand til at lede det danske landshold.

Som “erstatning” bliver det den assisterende landstræner, Jon Dahl Tomasson, der overtager landsholdet som hovedtræner ved disse to kommende kampe, der begge spilles på udebane henholdsvis den 05. og 08. september.

Jon Dahl har et stort og flot CV som især fodboldspiller, hvor han p.t. er blandt de mest scorende på landsholdet, selvom det er lang tid siden, han indstillede sin aktive karriere, så holdet kan bestemt være i trygge hænder over de næste to kampe.

Selvom Danmark ligger langt over de to nævnte hold, så er det nogle kampe, som næsten kan kategoriseres som pligtsejre, for selvom det danske hold har klaret sig helt fint ved de seneste kvalifikationskampe, så er der også lidt for mange spildte chancer – og held med i spillet.

Det betyder, at holdene i Danmarks pulje ligger tæt i midten, så der er stor chance for ændringer blandt disse hold, hvorfor Danmark må tage styringen i egen hånd og se at vinde nogle kampe.

Der var forlydende om, at dette var Åge Hareides spille protest mod, at han er blevet fyret som landstræner, men stadig skal fortsætte frem til næste sommer, men dette lader dog til at være en tilfældighed med denne skade.

Flere Nyheder